Liječenje hemoroida nehirurškim putem

U zavisnosti od stadijuma bolesti, zavisiće i metoda za liječenje hemoroidalnog oboljenja. Ovu temu opširnije smo opisali na stranici Liječenje hemoroida. Metode koje zahtevaju hirurški zahvat upotrebljavaju se kod četvrtog stepena bolesti hemoroida. Za razliku od hirurške metode, kreme, čajevi i druge metode koje ne zahtevaju upotrebu hirurškog pribora, primjenjuju se u stadijumima kada bolest nije poodmakla. Od kada se pojavila metoda THD kojom se direktno djeluje na uzroke nastajanja hemoroidalne bolesti, dovelo je do toga da svaki pacijent koji ima problem sa hemoroidima koji su u drugom ili trećem stadijumu treba ozbiljno da razmisli o ovoj metodi.

 

THD metoda operacije hemoroida

 

Hirurške metode podrazumevaju zahvat kojim se prepariše I uklanja hemoroidalni čvor. Pored ove metode, za zadovoljstvom Vas obaveštavamo da se od početka 2010. godine na našoj poliknice primjenjuje THD metoda operacije hemoroida. Pomoću ove metode moguće je djelovti direktno na uzroke ove bolesti I pomoću koje se hemoroidi trajno I lako uklanjaju.

 

Liječenje hemoroida nehirurškim putem

 

U ranim fazama hemoroidalne bolesti moguće je primjeniti nehirurške metode liječenja koje između ostalog podrazumjevaju:

 

  • Pravilnu ishranu i upotrebu lijekova i masti
  • Sklerozantnu terapiju
  • Postavljanje elastičnih ligatura

 

Liječenje hemoroida u početnom stadijumu

 

Ukoliko osoba primeti blage simptome bolesti hemoroida, koji podrazumjevaju krvarenje ili njihovo ispadanje, potrebno je reagovati korigovanjem ishrane Veoma je bitno da takva osoba ima redovnu stolicu sto se preko ishrane postiže. Takođe, savjetuje se izbegavanje kafe I ljuti I začinjene hrane.

 

Liječenje hemoroida - Sklerozantna terapija

 

Sklerozantna terapija podrazumjeva inijekciju uljanog rastvora fenola direktno u korjen hemoroida. Pomoću ove metode dolazi do zatvaranja krvnih sudova hemoroida I tako se krvarenje smanjuje a hemoroidi nestaju.

 

Liječenje hemoroida - Postavljanje elastičnih ligatura

 

Ovom metodom postiže se otpadanje nekrotisanih hemoroida u periodu od 7 do 10 dana.Jedna terapija podrazumeva podvezivanje najviše 3 čvora. Primjena ove metode nekad može izazvati neprijatnost ili krvarenje.

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Hemoroidi, lečenje hemoroida, operacija hemoroida, THD metod trajnog uklanjanja hemoroida...

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi

 

Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47