Operacija hemoroida

Operacija hemoroida, tj. njihovo riješavanje hirurškim putem primjenjuje se kod četvrtog stadijuma bolesti. Napominjemo da se sa pojavom THD metode liječenja hemoroida, koja se na Balkanu i to u našoj Specijalnoj hirurškoj bolnici pojavila 2010. godine, može liječiti hemoroidalna bolest počevši od drugog stadijuma s obzirom da se sa ovom metodom djeluje direktno na uzrok bolesti hemoroida. Više informacija o samoj proceduri THD, pročitajte na našoj stranici THD metod operacije hemoroida.

 

U nastavku saznajte nešto više o klasičnim metodama liječenja hemoroida operativnim putem.

 

Operacija hemoroida primjenom hirurških metoda liječenja

 

U savremenoj medicini postoji veliki broj metoda liječenja hemoroida putem hirurškog zahvata. Predstavićemo vam neke od njih među kojima su :

 

  1. Hemoroidektomija
  2. Laserska hemoroidektomija
  3. Transanalna hemoroidalna dearteralizacija - THD

 

Operacija hemoroida pomoću Hemoroidektomije

 

Ova procedura liječanja hemoroida hirurškim putem podrazumjeva otklanjanje hemoroidalnog tkiva sa mukozom i djela kože koja je uzročnik prolabiranja i krvarenja. Primjena ove metode zahteva prisutrnos anestezije uz obavezno bolničko liječenje. U Evropi se najčešće primjenjuje otvorena procedura, poznatija kao Milligan-Morgan kod koje se defekti na mukozi koji nastaju nakon procedure neušivaju. Pored ove metode, postoji i zatvorena metoda, odnosno Fergunsonova metoda, čija je upotreba uzela maha u Sjedinjenim Američkim Državama kod koje se opisani defekti zašivaju.

 

Operacija hemoroida pomoću lasera

 

Iako možda mislite da je operaija hemoroida pomoću lasera bolja i bezbolnija u odnosu na druge operativne metode, varate se. Jedina razlika je što je dosta skuplja a opet bolna.

 

Operacija hemoroida pomoću staplerske hemoroidektomije

 

Karakteristično za ovu proceduru jeste što je prati mali ali ipak zanemarljiv bol nakon operativnog postupka. Oporavak od ove procedure je zaista brz ali i sama njena primjena košta dosta. Takođe. potrebno je napomenuti da su komplikacije koje se mogu javite zaista ozbiljne.

 

 

Operacija hemoroida primjenom THD metode

 

Nećemo puno širiti priču o ovoj metodi jer smo na početku teksta napomenuli da se ovom procedurom djeluje direktno na uzrok nastajanja hemoroidalne bolesti kao da više informacija možete pronaći na stranici sajta koja se bavi THD metodom liječenja/operacije hemoroida.

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Hemoroidi, lečenje hemoroida, operacija hemoroida, THD metod trajnog uklanjanja hemoroida...

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi

 

Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47