Operacija vena

Liječenje proširenih vena moguće je sprovesti putem operativne ili neoperativne metode. Neoperativne metode mogu imati određenog uspjeha jedino u početnom stadijumu bolesti. Da bi se problem proširenih vena riješio trajno i sa uspjehom potrebno je primjeniti operativne metode.

 

Uopšteno govoreći, liječenje proširenih vena primjenom operativnih metoda daje odličan rezultat. Osobe koje su pogodne za liječenje proširenih vena hirurškim putem su one kod kojih je prisutno oboljenje proširenih vena na površini - zdrave spojnice i duboke vene. Takođe, osoba kod koje su duboke vene zdrave a spojnice oštećene, pogodan je za liječenje proširenih vena operativnim metodama.

 

Operacija vena hirurškim putem

 

Različiti operativni postupci daju različite rezultate. Na području Balkana najčešći i najpopularnii metod liječenja proširenih vena jeste primena klasična metoda. Međutim ova metoda je u svetu sve ređe i ređe u upotrebi. To je zbog toga što se sprovode metode koje daju znatno veći i bolji uspjeh prilikom liječenja proširenih vena. Pored uspjeha u liječenju bolesti proširenih vena, i sam oporava je brz i pacijent je odmah nakon zahteva spreman da se vrati redovnim dnevnim aktivnostima. Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković“ je pionir u primeni najsavremenijih metoda liječenja proširenih vena na Balkanu. No ipak, u nastavku ćemo ukratko reći par reči o klasičnoj metodi operacije vena.

 

Operacija vena metodom Striping VSM

 

Operacija vena klasičnom metodom podrazumjeva podvezivanje usca magistralnih vena u području prepone ili iza koljena. Potom se pasiraju sajle u oštećenu venu. Vena se kači za sajlu i na kraju se vena izvuče iz tela - stripping. Kada se izvuče vena van tijela, primjenjuje se odstranjivanje potkožnih vena. Klasični metod operacije vena sprovodi se dugi niz godina. Ukoliko je sproveden kako treba, pacijent može biti lišen tegobe zvane proširene vene u kraćem ili dužem vremenskom periodu.

 

operacija vena

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Hemoroidi, lečenje hemoroida, operacija hemoroida, THD metod trajnog uklanjanja hemoroida...

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi

 

Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47